Auto sedišta

Auto sedišta su napravljena u saradnji sa dizajnerima sa iskustvom u vazduhoplovnoj industriji. Cilj je bio stvaranje apsolutno sigurnih sedišta za automobile za decu.

Autosedista se mogu podeliti u sedam kategorija u zavisnosti od težine deteta. O prvom modelu treba razmišljati još i pre porođaja. Ipak, sediste za decu služi da iznesemo bebu iz porodilišta. Ali to ne znači da auto sedišta za bebe koje kupite kada se dete rodi možete koristiti sve vreme.
Prvo sediste za auto za bebe je popularno „jaje“ koje se može koristiti kako u kolima tako i na ramu kolica kao sinteza. Kako deca treba da ih koriste od rođenja pa sve do svojih 150 cm visine, za različite težine treba izabrati adekvatno auto sediste.
Postoje modeli za decu do 1 godine, za decu do 2 godine, za decu do 3 godine, ali postoji preciznija podela.

Možemo ih podeliti i na ona koja se pričvršćuju pojasom ili ISOFIX sistemom. Većina modela, čak oko 90% njih se pričvršćuje na pojaseve od automobila. To mogu biti decija sedista za auto svih pomenutih kategorija.
Međutim, razvojem tehnologije pojavili su se modeli koji se ugrađuju u najnovije automobile preko ISOFIX sistema dodatne zaštite. To su isofix sedišta za decu.

ISOFIX sistem je nastao kao način da se sigurnost mališana dodatno unapredi, jer 70% njih koja su pričvršćena pojasom se ne montiraju na zadovoljavajući način. To su pokazala stručna istraživanja.
Neki modeli auto sedišta za bebe imaju mogućnost da se povežu i preko pojasa automobila i ISOFIX sistemom. Međutim, nikada ne treba primenjivati oba sistema zaštite istovremeno, osim ako se ne navodi u uputstvu drugačije.

Prikaz 1–32 od 650 rezultata

Pozovite nas