Prskalice

Prskalice

U našem regionu prskalice su najzastupljeniji priključak za aplikaciju pesticida. Tolika zastupljenost je dovela i do širokog dijapazona proizvoda, tu su ručne,leđne,motorne…

Prskalice su postale neizostavan alat za zalivanje travnjaka, bašti i poljoprivrednih površina. Njihova masovna upotreba je rezultirala širokim dijapazonom proizvoda koji su dostupni na tržištu. U ovom blog postu ćemo istražiti različite vrste prskalica i njihove prednosti.

Postoji nekoliko različitih vrsta,koje se koriste u različitim situacijama. Ručne su idealne za manje površine ili tačkasto zalivanje cveća i biljaka. One omogućavaju precizno zalivanje i manju potrošnju vode. Leđne, kao što ime sugeriše, se nose na leđima i koriste se za zalivanje većih površina kao što su bašte ili voćnjaci. Ove prskalice imaju veći kapacitet za vodu i moguće je postaviti različite širine prskanja. Motorne su najmoćnije od svih jer su pokretane motorom. One su obično korišćene na farmama i velikim poljoprivrednim površinama. Ove prskalice su u stanju da izbačaju veću količinu vode na veću udaljenost, što je idealno za navodnjavanje useva.

Još jedna nova inovacija su akumulatorske, koje koriste litijum-jonske baterije. Ove prskalice su pogodne za one koji žele bežično zalivanje sa više slobode kretanja. One su pogodne za manje-površinsko zalivanje i manji rad na travnjaku. Takođe, one su tiše od motorne prskalice, što ih čini pogodnim za upotrebu u stambenim područjima.

Odabir

Kada birate prskalicu, bitno je da razmotrite svoje potrebe i specifičnosti vašeg dvorišta ili bašte. Važno je da izaberete prskalicu sa adekvatnim pritiskom i opsegom prskanja koji odgovara vašoj površini. Takođe, razmotrite i količinu vode koja je potrebna za zalivanje, kao i baterijsko vreme za akumulatorske prskalice. Neki proizvođači takođe nude dodatne opcije kao što su promenjivi nastavci i prilagođene podešavanja protoka vode.

Za održavanje i duži vek trajanja, redovno čišćenje i održavanje je ključno. Posle svake upotrebe, preporučuje se da operete i osušite prskalicu kako bi se sprečilo nakupljanje minerala i zapušavanje mlaznica. Takođe, redovno proveravajte crevo za prskalice na pukotine ili propuste kako biste izbegli curenje vode i nenamerno rasipanje.

U zaključku, prskalice su postale neophodan alat za održavanje travnjaka, bašti i poljoprivrednih površina. Ručne, leđne, motorne i akumulatorske prskalice nude različite prednosti i funkcionalnosti. Prilikom biranja prskalice, važno je da uzmete u obzir svoje potrebe i specifičnosti površine koju planirate da zalivate. Uz redovno održavanje, vaša prskalica će vam pružiti dug vek trajanja i efikasno zalivanje vašeg zelenog prostranstva.

Prikaz 1–32 od 77 rezultata

Pozovite nas