Hankook Tire Group je južnokorejska kompanija, sa sedištem u Seulu, koja proizvodi gume. To je osma gumarska kompanija po veličini na svetu. Hankook je osnovan 1941. godine kao Chosun Tire Company, a tek 1968. godine dobija današnje ime.

Ova kompanija počela je da beleži značajne uspehe zahvaljujući proizvodnji radijalnih i dijagonalnih guma. Danas Hankook sarađuje sa raznim proizvođačima automobila i snabdeva ih gumama originalnih dimenzija.

    Do 1990. godine, ostvarena je proizvodnja od 100 miliona pneumatika. Hankook raspolaže širokom paletom proizvoda za putnički, 4×4, RV, dostavni i teretni program. 1997. godine Hankook planira prodor na Evropsko tržište tako što otvara Tehnički centar u Hanoveru (Nemačka). U ovom centru inženjeri stvaraju nove koncepte pneumatika, prilagođene zahtevima evropskog tržišta.

    Posebno važna godina za Hankook kompaniju je 2002, kada postaje zvanični snabdevač Formule 3. Ulazak Hankooka u Moto Sport je samo još jedan stepenik ka vrhu svetskih proizvođača. Hankook, takođe, sponzoriše tim koji učestvuje u jednoj od četiri najpoznatije 24h endurance trke Nuerburgring, u Nemačkoj.
     Još jedan istorijski trenutak za Hankook, dogodio se 2003. godine kada je potpisan strateški ugovor sa Michelinom. Sledeće godine, Hankook potpuno redizajnira i menja korporativni identitet, po kome ga prepoznajemo i danas.

       Hankook godišnje proizvede 50 miliona guma, a pored ovog posla, bavi se i prodajom baterija, aluminijumskih felni i papučica za kočnice.

       Najveći preokret dogodio se 2011. godine kada je Hankook uložio 1,1 milijardu dolara za izgradnju fabrike u Indoneziji. Sve sa ciljem da postane peta kompanija za proizvodnju guma na svetu. Tada je i zvanično počeo izvoz Hankookovih guma na severnoameričko, azijsko i srednjeistočno tržište. Danas se njihove gume prodaju u preko 180 zemalja. Iako je na listi najvećih gumarskih proizvođača tek na osmom mestu, Hankook je sedmi u globalnoj prodaji.

      Danas ima preko 14.000 zaposlenih u četiri predstavništva, 20 prekookeanskih predstavništava i 5 razvojnih i istraživačkih centara širom sveta.

      Hankook je učestvovao u moto sportu u Evropi, Severnoj Americi i Aziji. Sa Hankookovim “brzim” gumama takmičio se Ferrari F430 GT 2009. godine na La Mansu.

     Od 2011. godine Hankook je generalni sponzor nemačkog turing turnira „Deutsche Tourenwagen Masters“.

Prikaz 1–30 od 96 rezultata